Page Abstract

1. Main
The main page of this blog. You are here. Page that collects photos from our plants collection(mainly orchids) that are flowering at the posted time.

2. About TBV
Introduction of TBV and Bera district (where TBV is)

3. About Pahang
Anything about the state of Pahang, such as interesting places to visit, activities of the population and many more.

4. Diseases
Share about the common diseases always occur to your orchid in the tropical climate.

5. Fungicide
The type of fungicide available in Malaysia to treat the plant's diseases.

6. Pesticide
The type of pesticide available in Malaysia to treat the plant's pest.

7. Fertilizer
The fertilizers that we use for our plants.

8. Nature
Any photo about the beauty of the nature in Malaysia from our view. They are may about the tree, waterfall or animal.

9. Insect
The page that collects my photo from macro shoot. Subject are all kind of insects found around my garden.

10. Scene
The page that collects all photo taken by my intuitive, something that caught my attention suddenly.


Nak belajar tanam Orkid? Dapatkan buku hebat ini :)

Nak belajar tanam Orkid? Dapatkan buku hebat ini :)
Ia ditulis berdasarkan pengalaman penulis sendiri. Boleh dibeli di Karangkraf Mall secara online ya. :)

Bab Bonus

Buku ini juga membincangkan mengenai perladangan Vanila di Malaysia di dalam Bab Bonus. Penulis memberi pandangannya mengenai permasalahan yang perlu diatasi sebelum melakukan pelaburan di dalam perladangan Vanila di Malaysia.

Friday, January 29, 2010

Jangan tengok

Jangan tengok kalao korang rasa 2 foto ni akan memanjangkan 'wish list' peng'GILA' orkid dan peng'GILA' adenium.

Rosy Adenium ni memang menarik dan cantik.. aku beli ni di nurseri di Pahang. Dengan jaminan jika keluar bunga macam adenium biasa, AIYA KAILI, LU PULANG BALIK MA..SAYA MAU BERNIAGA SAMA LU LAMA LA..

Korang setuju tak kalau aku katakan kualiti bunga orkid ni 'memang mari'. Kaler dia fuuhhhhh...sukar nak tolak offer dari tokeh nurseri tu...aku beli 2 pot...satu yang ni dan satu lagi yang tak dak bunga...juga dengan jaminan.. AIYA KAILI, LU PULANG BALIK MA..SAYA MAU BERNIAGA SAMA LU LAMA LA..

4 comments:

afifiramli said...

Salam khairi,
Rosy adenium tu RM45 besar mane? possible tak kalau sy nak beli dari khairi? boleh pos ke? haha..

ayampinko said...

lawa la plak phil tu..

. said...

Afifiramli,
Pokok dgn saiz bonggolnya dalam 3-5inci...dan memang dah ready untuk berbunga.
Boleh je saya nak tolong belikan ( jika ada lagi le)dan poskannya..afifi duk mana?

. said...

ayampinko
memang lawo..phal ni mcm goreng pisang kat nursery tu..semalam pi tinggal 10 pokok je drpd 50 pokok yg depa jual..